Les meves lectures, els meus treballs acadèmics i algunes reflexions relacionades amb diferents branques de la lingüística o de la literatura. …O qualsevol altre tema que em desperti la curiositat.

Qui sóc?

Em dic David i sóc portuguès. Vaig néixer a Torres Novas el 1978, vaig viure a Carvalhal da Aroeira, un petit poble a només 5 km de Torres Novas, durant la major part de la meva vida, i l’octubre de 1997 vaig marxar cap a Lisboa amb l’objectiu d’estudiar-hi música. Al llarg de la meva estada a la capital portuguesa, que duraria 6 anys, vaig iniciar estudis de Musicologia i cant –a la Faculdade de Ciências Sociais e Humanas de la Universidade Nova de Lisboa i a l’Escola de Música do Conservatório Nacional, respectivament– i vaig gaudir de la meravellosa oportunitat de formar part de la vida cultural i musical portuguesa, sobretot després que vaig integrar el Coro de Câmara de Lisboa, així com d’altres formacions. Malgrat tot, i arrel de circumstàncies diverses, no arribaria a acabar cap de les dues carreres.

El mes d’abril de 2004 suposà un nou canvi vital. Havent-me traslladat a Barcelona per motius laborals vaig tenir el privilegi de trobar-m’hi amb una cultura sorprenent, complexa i variada, i aviat me’n vaig enamorar. La situació històrica, social i lingüística de Catalunya va calar ben fons dins meu des del primer dia i va ser el detonador de les meves inquietuds lingüístiques, les quals em dugueren a voler reprendre estudis universitaris i, així, poder comprendre millor aquesta societat que avui, més de cinc anys després, encara considero tan estimulant. Així, doncs, l’octubre de 2007 vaig iniciar la carrera de Filologia Romànica a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.

Aquesta incursió en els terrenys filològics m’ha permès de viure experiències molt enriquidores i, algunes, francament sorprenents i reveladores. He tingut l’oportunitat de redescobrir la literatura, per exemple, i de desenvolupar una postura crítica i fonamentada. Se m’ha revelat, també, l’intens plaer que advé de l’estudi de la cultura medieval i del Pròxim Orient antic. Arrel de tot això, a finals de 2008 vaig decidir començar aquest blog en català –i que ara estic estenent a altres idiomes–, on tinc la intenció d’anar publicant alguns dels meus treballs acadèmics, així com opinions i reflexions sobre temes que em desperten l’interès i la curiositat. La meva postura pretén en tot moment ser humil i en permanent construcció, però enfocada sempre des d’una perspectiva ben particular: la meva.

David Pinheiro

Barcelona, 13/09/2009

Anuncis

4 responses

 1. Retroenllaç: En Quico s’endú els gegants de Sant Pere de Vilamajor a la festa de Santa Margarita « Higini Herrero .cat

 2. M’agrada molt el nou aspecte del bloC 🙂

  12 gener 2010 a les 20:57

  • I ara? Encara t’agrada? 😉

   28 Octubre 2010 a les 00:06

   • Higini

    Sí, m’agrada més:) Ara només fa falta que hi posis una entrada nova 😉

    28 Octubre 2010 a les 07:07

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s